Zoeken
  • FCR Media

Houd infraroodstralen buiten voor een frisse woon- en werkomgeving

Een serre is enkel goed voor tomaten

De laatste jaren maken we in ons land door de klimaatopwarming steeds warmere zomers mee. Dat is meestal wel genieten. Maar het kan soms ook puffen worden en onaangenaam zijn. Zonnestralen die ongenadig op je ramen schijnen, verhogen de binnentemperatuur aanzienlijk. En hoe groter je ramen zijn, des te meer warmte er in je huis ontwikkeld wordt. En dat is niet anders in bedrijfsomgevingen. Denk maar aan de immense glaspartijen van kantoorgebouwen en winkelruimtes.Waar dan ook, een felle zon buiten kan tot oververhitting binnen leiden. Alsof je in een serre bent. Moet er in die ruimte gewerkt, gestudeerd of geslapen worden, dan is die hitte niet bevorderlijk voor de concentratie en de nachtrust. En vergis je niet: een airconditioning brengt geen zoden aan de dijk. Want die moet eens zo hard werken (en verbruikt dus veel energie) om enig effect te hebben. Maar er bestaat een oplossing is. Stijn Sillis uit Sint-Niklaas kan je er alles over vertellen.


Zonwerende raamfolies, dat is efficiëntie ten top

Wil je de temperatuur in huis of op het werk draaglijk houden, dan komt het erop aan om een doeltreffende zonwering te voorzien. Stijn Sillis verkoopt en plaatst zeer kwalitatieve zonwerende glasfolies. Zij worden aan de binnenzijde van de ramen aangebracht en temperen de infraroodstralen van de zon spectaculair. De warmte wordt namelijk door het folie gereflecteerd waardoor de warmtestraling tot wel 80 % vermindert. Het blijft binnen dus koeler en je bekomt een optimaal rendement van je airco. Dat merk je ook meteen aan je energiefactuur.

Daarbij komt dat de glasfolies van Stijn Sillis transparant zijn. Ze hebben dus geen verduisterend effect: het blijft klaar in huis en er is geen bijkomende verlichting nodig. Ten slotte biedt raamfolie nog een interessant voordeel: het houdt ook de schadelijke uv-stralen van de zon tegen. En daar vaart je gezondheid wel bij.

Meer weten over zonwerend raamfolie? Neem dan contact op met Glasfolies Stijn Sillis in Sint-Niklaas voor uitgebreide info over toepassingen en prijzen.

4 keer bekeken0 reacties